Pomadë antidekubitues

Pomadë antidekubitues

Decubitus në gjuhën mjekësore njihen të ashtuquajturat “plagët e shtratit” (në gjuhën latine decubitus do të thotë “shtrirë”), të shkaktuara nga qendrimi shtrirë ose ulur në të njejtin pozicion për një kohë të gjatë.

Formulë galenike me ngjyrë të murrme, erë karakteristike të balsamit të Perusë.

Përbërësit aktivë:


Balsami i Perusë është një balsam natyral që vjen nga prerja e lëvores së një peme që rritet në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Ka veçori antiseptike, antifungale dhe antiparazitare, duke parandaluar infeksionet e plagëve.


Kloramfenikoli është një antibiotik me spektër të gjerë që lufton infeksionet.


Vaji i bajames së ëmbël dhe vitamina E ushqejnë dhe zbusin lëkurën, duke përshpejtuar rigjenerimin e saj.


Vazelina dhe lanolina hidratojnë, mbrojnë dhe zbusin lëkurën, duke formuar një pengesë mbrojtëse për të parandaluar humbjen e lagështirës.

Klikoni këtu nëse dëshironi ta porosisni online,